BasketY0.00

Kernteksten uit Handelingen

Artikel nr: 9789033121692
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

9.50Terug
Artikelnr: 9789033121692 Categorieën: ,

Beschrijving

Auteur: Drs. J.E. de Groot

Serie Schriftwerk
(handreiking voor bijbelstudie)
Het boek Handelingen van de Apostelen bevat heel veel materiaal voor hen die vandaag in de dienst van het Evangelie bezig zijn. Of dat nu (gewoon) gemeentewerk is, of diaconaat, evangelisatie of zending: we kunnen hier volop putten uit de Bron. Want we lezen van de komst van de Pinkster-Geest, die mensen inspireert en aanzet tot getuigenis en dienstbetoon. Vooral zien we de gang en de vaart van het Woord van God: van Jeruzalem naar Rome!
Het bestuderen van de Handelingen kan ons bemoedigen. Want God de Vader is nog Dezelfde in Zijn werk. De Zoon is de Koning, Die de dood overwon (de opstanding komt sterk naar voren in de Handelingen!). En de Heilige Geest maakt ruim baan voor het Woord en zorgt voor onderdanen.
Dat betekent intussen geen succes-story. Handelingen spreekt van tegenstand, gevangenschap en zelfs van de dood. Maar dwars daar doorheen breekt het Rijk van Christus zich baan. In het donker van de beproeving straalt het Licht! Al gaat het door het nulpunt, er is hoop! Gods weg eindigt niet in de dood, maar in het (eeuwige) leven!
In dat vertrouwen, in die zekerheid mogen we ook vandaag bezig zijn in de dienst van onze God.
De serie Schriftwerk staat onder redactie van dr. M. van Campen
Andere delen in deze serie zijn:

Kernteksten uit Nehemia
Kernteksten uit
Kernteksten uit Efeze
Kernteksten uit Fillipenzen
Kernteksten over Hizkia
Kernteksten over roeping en verkiezing
76 blz. Paperback

Extra informatie

Merk

Artikelnr

Levertijd

Verkoopeenheid

WBack To Top