BasketY0.00

Nadere reformatie nu – deel 11

Artikel nr: 9789033126833
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

5.00Terug
Artikelnr: 9789033126833 Categorieën: ,

Beschrijving

Auteur: Prof. dr. W.J. op ‘t Hof

Deel 11 in de serie Hersteld Hervormde Studies.
Naar de vaste overtuiging van de auteur is een nadere reformatie nu net zo hard nodig als in voorgaande eeuwen. Hij pleit ervoor die te laten beginnen bij het afleggen van geloofsbelijdenis. Als dit op bijbelse wijze en in overeenstemming met de vaderen in het algemeen en met de Nadere Reformatie in het bijzonder zou plaatsvinden, zou er een goede basis gelegd worden voor de gezondmaking van de gemeenten binnen de rechterflank van de gereformeerde gezindte.

In deze studie komen eerst de historische kerkordelijke bepalingen rond het doen van belijdenis, de nader reformatorische voorstellen daaromtrent en de historische praktijk daarvan ter sprake. Vervolgens worden die vergeleken met de opvattingen in de rechterflank van de huidige gereformeerde gezindte. Hierna komt het doorslaggevende gedeelte, namelijk hoe de Bijbel spreekt over het doen van belijdenis. Tot slot geeft de auteur praktische aanwijzingen voor deze gewichtige zaak.

Deze uitgave bevat de uitgewerkte tekst van de rede die prof. dr. W.J. op ’t Hof op 10 april 2015 heeft uitgesproken bij zijn afscheid als bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van het gereformeerd Piëtisme aan de Vrije Universiteit te Amsterdam vanwege de Hersteld Hervormde Kerk.
289 blz. Paperback

Extra informatie

Merk

Artikelnr

Levertijd

Verkoopeenheid

WBack To Top